Můžeme pracovat s cookies, ať víme, jak to na našem webu žije?

Strom splněných přání

Strom splněných přání

Vánoční svátky už klepou na dveře a v každém z nás se probouzí touha vykonat v předvánočním období alespoň jeden dobrý skutek. Pokud nevíte kde a jak pomoci, zapojte se do naší tradiční akce Strom splněných přání, kde můžete pomoci maminkám a dětem z azylového domu Kolpingův dům, nebo zvířecím kamarádům z Útulku Bohnice.

Akce Strom splněných přání bude probíhat od 23. 11. až do 17. 12. 2021. Každé úterý a pátek bude od 15 do 19 hodin v 1. patře našeho centra připraven stánek, u kterého bude možné vybírat z vánočních přání, které namalovaly děti z Kolpingova azylového domu, ale také ze seznamu tipů na dárky, který jsme ve spolupráci s oběma organizacemi připravili.

PÁR SLOV O KOLPINGOVĚ DOMĚ:

Kolpingova rodina sídlí v pražských Bohnicích již od roku 1993 a mezi její nejvýznamnější aktivity patří dlouhodobý provoz azylového domu pro maminky i tatínky s dětmi. Posláním Kolpingova domu je poskytovat podporu a pomoc sociálně znevýhodněným rodinám, zejména pak mladým a osamělým matkám s malými dětmi, které se nachází v tíživé životní situaci. Hlavním cílem Kolpingova azylového domu je příprava mladých rodičů na samostatný život, tvorba nových návyků v oblasti hospodaření, či péče o domácnost a v neposlední řadě pomoc a pod- pora v sociálním začleňování a plné integraci rodiny do běžného společenského prostředí.

Jak pomoci:

1/ VYBERTE SI JEDNO Z PŘÁNÍ:

Vyberte si jedno z ručně vyrobených přání některého z dětí, které v Kolpingově domě bydlí. Nejprve můžete nahlédnout do seznamu dárků a podle svých možností dárek vybrat. Do rukou se vám po výběru dostane přáníčko, které si můžete nechat na památku.

2/ DALŠÍ TIPY NA DÁRKY:
Pro děti:
Jednorázové plenky velikosti 3 a větší, vlhčené ubrousky, povlečení a prostěradla do postýlek, dětské sprchové gely a šampóny, krémy na opruzeniny, olejíčky a krémy na tělo, fixy a omalovánky, stavebnice, společenské hry, kosmetika pro teenagery

Pro maminky z azylového domu:

Prášky na praní, aviváže, přípravky na mytí nádobí, dezinfekční prostředky, utěrky, povlečení, deky, misky na polévku, dámské hygienické potřeby, rozpustná káva, sladké i slané pochutiny, drobná elektronika – žehlička na prádlo, tyčový mixer, fén, rychlovarná konvice

 

PÁR SLOV O ÚTULKU BOHNICE:

V rozlehlém areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice najdete socioterapeutickou farmu, jejíž součástí je také malý útulek, kde se starají o opuštěná drobná domácí zvířata pacientů, kteří již nemohou mazlíčkům poskytnout dostatečnou péči. V záchytném středisku se starají převážně o kočky, ale také o fretky, morčata, králíčky a omezeně také pejsky. Část zvířat je využívána k aplikaci programu tzv. „PET TERAPII“, který napomáhá pacientům dlouhodobě léčeným aktivovat citové vazby a přispívá k léčbě depresí, pocitu strachu a samoty.

Jak pomoci:

V Útulku Bohnice nejvíce ocení krmivo pro dospělé kočky a koťata. Konzervy a masové kapsičky, granule nebo pamlsky. Radost udělají i pelíšky a deky, drobné kočičí hračky, ale také dezinfekční prostředky, přípravky na mytí podlahy. V útulku jsou i 2 pejsci, kteří budou rádi za granule nebo něco dobrého na zub.


Šipka