Můžeme pracovat s cookies, ať víme, jak to na našem webu žije?

Výstava Comics 8 Point

Výstava Comics 8 Point

Na první výstavě komiksového klubu Comics 8 Point se představují děti ve věkovém rozmezí 10-13 let. Za uplynulý rok společně objevovaly, co všechno komiks zvládne: vznikaly komiksy dobrodružné, akční, ale i autobiografické nebo experimentální. Komiksová profese zahrnuje nejen kresbu a barvu, ale i prvky animace, písma nebo grafického designu. 

Návštěvníci výstavy se seznámí s tím, jak probíhalo navrhování komiksových hrdinů a uvidí, že komiks se dá kreslit na sto způsobů. Na základě postupů, které používají i animátoři z amerického studia Pixar se kreslili postavičky stylizované a s inspirací amerických komiksů nakladatelství Marvel nebo DC zase postavy realistické.

Kurz obsahoval i prvky arteterapie a to především v podobě vizuální práce s vlastními pocity. Vztek, radost i smutek na sebe pod rukama dětí vzaly rozličné podoby a ve výsledných komiksech se setkávali jako postavy v příbězích ze života.

Zajímavou zkušeností byla tvorba tzv. gamebooku, kresleného příběhu, kde si sám čtenář vybírá, kudy se jeho postavy vydají. Jejich autoři museli zvládnout nejenom přehlednou kresbu a pečlivé písmo, ale zároveň korigovat práci na více dějových liniích, ze kterých si čtenáři mohou vybírat. 

To nejlepší, co za uplynulou dobu vzniklo, můžete nyní vidět v OC Krakov, a to až do konce června.

 

 


Šipka