Můžeme pracovat s cookies, ať víme, jak to na našem webu žije?

Výstava mladého astrofotografa

Výstava mladého astrofotografa

Přijďte se podívat na hvězdnou výstavu, kde se kromě povedených fotografií Měsíce, hvězdných mlhovin, či Mléčné dráhy, dozvíte mnoho zajímavostí ze světa kosmu. Čeká na vás 11 astrofotografií, a u každé z nich informační tabule plná kuriozit. Připravili jsme pro vás také zábavnou křížovku, se kterou se můžete zapojit do soutěže o 3 poukazy na nákupy do Centra Krakov v hodnotě 1.000 Kč.

VÝSTAVU NAJDETE V 2. PATŘE NAŠEHO CENTRA V BLÍZKOSTI DĚTSKÉ HERNY COOLNIČKY. 

KDO PRO VÁS VÝSTAVU PŘIPRAVIL?

Všechny astrofotografie pochází ze sbírky Oldy Špůrka, kterému je 13 let a pochází z Čimic. Olda navštěvuje 7. třídu ZŠ Ústavní v Bohnicích. Kromě focení je Oldovou zálibou také tenis a bez mučení přiznává, že si rád zahraje s kamarády on-line PC hry. 

Olda zahájil svou astrofotografickou kariéru před rokem, když jeho táta dostal jako vánoční dárek digitální zrcadlovku. Zatímco tatínek neměl na focení příliš času, Oldu aparát zaujal a chtěl se dozvědět, jak digitální zrcadlovka funguje. Pomalu se seznamoval se všemi funkcemi a během letních nocí začal pracovat na svých prvních fotografiích. Návody, jak fotit, čerpal z internetu i z odborných knih. Našel zde spoustu zajímavých informací a nápadů.

Vystavené fotografie jsou jen průřezem Oldovi sbírky. Už teď Olda fotí další atraktivní hvězdné objekty, které nabízí zimní obloha. Navíc rok 2022 přinese spoustu nevšedních astronomických úkazů, které stojí, zato zvěčnit. Pokud je mezi Vámi další nadšenec – amatér pro astrofotografii, můžete se s Oldou spojit na této emailové adrese: oldrich.spurek@seznam.cz.

 

JAK SE ZAPOJIT DO SOUTĚŽE S KŘÍŽOVKOU:

1/ VYZVEDNĚTE SI V MÍSTĚ VÝSTAVY LETÁČEK S KŘÍŽOVKOU 

2/ VYPLŇTE VŠECHNY KONTAKTNÍ ÚDAJE

2/ DOPLŇTE SPRÁVNÉ ODPOVĚDI DO VŠECH ŘÁDKŮ 

3/ DONESTE VYPLNĚNOU KŘÍŽOVKU NA RECEPCI DĚTSKÉ HERNY COOLNIČKY A VLOŽTE JI DO HLASOVACÍHO BOXU  

4/ SLEDUJTE NÁŠ FACEBOOK, KDE BUDOU VYHLÁŠENI 3 VÍTĚZOVÉ NAŠÍ SOUTĚŽE

SOUTĚŽ PROBÍHÁ OD 24. 1. 2022 DO 28. 2. 2022. VYHLÁŠENÍ VÍTĚZŮ PROBĚHNE 7. 3. 2022. KOMPLETNÍ PRAVIDLA JSOU K DOSTÁNÍ NA WEBOVÝCH STRÁNKÁCH CENTRA KRAKOV. 

 

Pravidla astrofotografická výstava.


Šipka