Můžeme pracovat s cookies, ať víme, jak to na našem webu žije?

Zchlaďte se v parních letních dnech

Zchlaďte se v parních letních dnech

Léto na sebe sice tento rok nechalo poměrně dlouho čekat, ale vše naznačuje tomu, že se parné dny blíží rychlým tempem. Aby i  dny strávené ve vyhřátých bytech byly příjemné, zeptali jsme se odborníků ze společnosti Datart, na co se zaměřit při výběru klimatizace.


Jaký je rozdíl mezi klimatizací a ochlazovačem?
Klimatizace používá k ochlazování „speciální“ chladivo – obvykle jsou kovové trubky naplněné plynem, který nijak nedoplňujete ani neudržujete, přístroj o něj pečuje sám. Ochlazovač žene vzduch přes vodu nebo kostky ledu, což znamená jak nutnost jejich doplňování, tak menší chladicí výkon.


Jsou rozdíly mezi stacionární a mobilní klimatizací?
Mobilní klimatizace má všechny vlastnosti té stacionární, nejde o  žádné polovičaté řešení. Podle potřeby ji můžete přesouvat mezi různými místnostmi. Pokud tedy nechcete vrtat do zdi, je mobilní klimatizace ideálním řešením. Stacionární klimatizace se vyrábějí v  nástěnném i stropním (kazetovém) provedení a vyžadují zpravidla vnitřní a  venkovní jednotku, které samozřejmě musejí být propojené, což vyžaduje drobné „stavební“ úpravy v bytě či domě.


Jaké parametry při nákupu klimatizace sledovat?
Pokud jste se rozhodli, že jako metodu ochlazování zvolíte klimatizaci, a vybrali jste si mezi pevnou a mobilní verzí, musíte zvolit konkrétní model na základě parametrů klimatizovaného pokoje a svých vlastních potřeb. V  první řadě je třeba brát v úvahu, jak velkou místnost chcete ochladit. Dále se musíte rozhodnout, jestli má klimatizace pouze chladit, nebo využijete i dodatečné funkce – nejčastěji nabízené jsou topení, odvlhčování či funkce čištění vzduchu. V  závislosti na umístění klimatizace může být zásadní i  hlučnost – existují pochopitelně tišší i  hlučnější modely. A  nakonec si samozřejmě ověřte spotřebu a  energetickou třídu, do které klimatizace spadá.  


Doporučené klimatizace:
https://www.datart.cz/Electrolux-EXP34U338HW.html
https://www.datart.cz/Electrolux-EXP34U338CW.html
https://www.datart.cz/Electrolux-EXP26U338CW.html
https://www.datart.cz/ochlazovac-vzduchu-eta-coolio-0568-90000-bily.html

Samozřejmě se vším našim zákazníkům v prodejně v Centru Krakov Datart rádi poradíme.

Šipka