Můžeme pracovat s cookies, ať víme, jak to na našem webu žije?

Adventní trhy 3v1

Adventní trhy 3v1

Kdo by nemiloval atmosféru adventních trhů. Všudypřítomná vůně vánočního koření, dobroty na každém kroku, chladivě příjemná atmosféra a Vánoce jsou cítit ve vzduchu. Máte pravdu, že s adventem přicházíme příliš brzy, máme pro to ale pádný důvod. Přichystali jsme si pro vás soutěž o víkendový adventní zájezd, během kterého můžete navštívit hned tři evropské metropole – sváteční Bratislavu, kouzelnou Budapešť a pohádkovou Vídeň.

VÍDEŇ: Sváteční Vídeň je typickým symbolem adventu a svou kouzelnou atmosférou si získá všechny vánoční nadšence i skeptiky. Trhy jsou rozeseté po celé Vídni, ty největší ale najdete na náměstí Rathausplatz přímo před novogotickou radnicí. Více než 140 stánků s občerstvením, vánočními ozdobami, rukodělnými výrobky a vůní svařeného vína a punče vás budou doprovázet na každém kroku. Horké nápoje se servírují do hrnečků, za který zaplatíte zálohu, a pak už bude záležet jen na vás, zda hrneček vrátíte, nebo si ho odvezete domů jako suvenýr. Zajímavostí je, že každý trh ve Vídni má své hrnečky, které navíc rok co rok obměňují svůj design.

BUDAPEŠŤ: Budapešťské vánoční trhy se těší rok od roku větší oblibě a v roce 2019 získaly dokonce titul nejkrásnějších vánočních trhů v Evropě. Není se čemu divit, zdejší trhy jsou opravdu nádherné a ani nápor turistů jim neubírá na autentičnosti. Stánky podléhají přísnému výběrovému řízení speciální komisí, proto nečekejte žádné kýče. Prodejci nabízí pouze originální produkty místní výroby a ve stáncích s občerstvením zažijete opravdový gurmánský zážitek. Těšit se můžete na pikantní klobásy se zelím, kotlíkový guláš, grilované vepřové koleno a sladkou tečku zajistí Kürtőskalács [čti KURTOŠKOLÁČ]. Je to obdoba našeho trdelníku, Kürtőskalács ale překvapí svou velikostí i lahodnou chutí.

BRATISLAVA: Pagáče, štrůdl, tradiční lokše z bramborového těsta s mákem, ořechy nebo višněmi, medovinu, svařené víno od lokálních vinařů, řemeslné výrobky i bohatý víkendový program, nabízí během adventu Bratislava jakožto centrum předvánočního dění na Slovensku. Na zahřátí i posilnění doporučujeme Tatranský bylinný čaj nebo lahodnou Včelovinu ze Smolenic, která se vyrábí ze tří druhů medu, vody a bylin.

1.den: Odjezd (05:30) z Prahy do Bratislavy. Po úvodním autokarovém okruhu městem se zastávkou u hradu Děvína a na Bratislavském hradě, možnost individuální návštěvy adventních trhů či prohlídky historického centra (korunovační kostel Sv. Michala, Pálfivo palác, Michalská brána, Slovenské divadlo či slavný Primocionální palác).  Ubytování v Bratislavě.  Fakultativní večeře.

2.den: Po příjezdu do Budapešti - autokarový okruh se zastávkou na Gelertově vrchu, dále u Budatínského chrámu a Rybářské bašty. Podle možností zastávka i u monumentální budovy Parlamentu. Během volna možnost návštěvy vánočních trhů  či návštěvy zdejších termálních lázní. Vpodvečer návrat do Bratislavy. Fakultativní večeře.

3.den: Odjezd do hlavního města Rakouska - Vídně. Individuální program – návštěva adventních trhů v kombinaci s návštěvou památek v centru města (dóm sv. Štěpána či reprezentační komnaty Hofburgu). V další části možnost návštěvy zámku Schönbrunn. Vpodvečer odjezd zpět do ČR. Dojezd do Prahy kolem 23:00. 

PRAVIDLA SOUTĚŽE.

Šipka