Recept na grilovaný sýr Halloumi

Recept na grilovaný sýr Halloumi

Máte chuť zkusit grilovat něco jiného než jen maso a zeleninu? Vyzkoušejte sýry, jsou výborné, lehce se připravují a nikdy nezklamou. Při grilování jim stačí pouze malá chvilka na přípravu a výsledek je excelentní. V nabídce Ráje Sýrů najdete spoustu sýrů vhodných ke grilování, rakletování či jiné tepelné úpravě. Mezi ty nejoblíbenější patří například: Raclette, Morbier, Švýcarský salašnický sýr, Chevre plísňové, Reblochon de Savoie, Camembert, Halloumi, Cheddar, či Adygejský ricottový sýr, který patří mezi naši žhavou letní novinku.Všechny tyto sýry se dají rafinovaně upravit na grilu a Vy tak můžete připravit skvělou přílohu k masu nebo třeba jen pikantní chuťovku na večerní posezení. Teď už zbývá jen pozvat své přátele a překvapit je nezapomenutelným chuťovým zážitkem. Jako doplňkový sortiment v Ráji sýrů najdete olivy, grissini, delikatesy plněné sýrem, sušená rajčata, salsy k sýrům, sušenou panenku, paštiky či vybraná moravská a španělská vína.

Recept na Kyperský grilovaný sýr Halloumi:
1. Sýr Halloumi nakrájíme na stejnoměrné plátky široké cca 1 cm

2. Z olivového oleje, citronové šťávy, pepře a oregana si připravíme marinádu, do které plátky sýra naložíme a necháme je chvilku marinovat.

3. Sýr grilujeme nebo opečeme na oleji v rozpálené pánvi z každé strany zhruba 2-3 minuty do zezlátnutí.

4. Halloumi podáváme s nakrájenými rajčaty nebo zeleninovým salátem a dokřupava opečenou bagetkou.

 

Dobrou chuť a krásné léto vám přeje Ráj Sýrů!

Šipka
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace