Můžeme pracovat s cookies, ať víme, jak to na našem webu žije?

Recept na křupavé müsli tyčinky

Recept na křupavé müsli tyčinky

Příprava: 20 minut + 2 hodiny chlazení

Pečení: 20 minut

Ingredience na 16 kousků:

  • 100 g strouhaného kokosu

  • 380 g medu

  • 70 g drcených ovesných vloček

  • 70 g pohankových pukanců

  • hrst lískových oříšků nebo mandlí

Jak na to: 

1. Kokos, vločky, pukance a oříšky (nebo mandle) vložte po třetinách do sekáčku nebo mixéru a zlehka nasekejte. Oříšky i pukance by měly být hrubší, ovesné vločky a kokos budou více dohladka.

2. Promixovanou směs vložte do mísy. Med zahřejte v hrnci, bude tekutější a lépe se s ním bude pracovat. Do hrnce přisypte suchou směs a vše důkladně promíchejte. Ze začátku vařečkou, ale aby se vše dobře promíchalo, ruce pro vás budou nejspolehlivějším nástrojem.

3. Připravte si menší pekáček nebo třeba formu na biskupský chlebíček. Do formy vložte pečící papír (papír zmačkejte, namočte, vyždímejte a vyložte s ním formu – papír bude poddajnější a bude dobře kopírovat tvar formy). Směs vysypte do připravené formy, rovnoměrně rozprostřete a důkladně „uducejte“, aby se ze směsi stala kompaktní placka. Použít můžete placatou obracečku, nebo třeba kuchařskou kartu.

4. Dejte chladit na 2 hodiny do lednice.

5. Když je placka vychlazená, předehřejte troubu na 160 stupňů. Placku vyjměte pomocí pečícího papíru z formy. Ostrým nožem nakrájejte tyčinky. Ideální velikost tyčinky je 3 x 10 cm.

6. Plech vyložte pečícím papírem a tyčinky vyskládejte na plech. Pečte 20 minut, než začnou zlátnout rohy tyčinek.

7. Po mírném vychladnutí přemístěte tyčinky na mřížku, aby vychladly zespodu a nenavlhly.  

8. Jakmile tyčinky úplně vychladnou, lze je dozdobit kvalitní rozpuštěnou čokoládou a přidat také lyofilizované maliny nebo jahody.

Dobrou chuť!

Šipka