Rozhovor s majitelem pizzerie Sola Enotria

Rozhovor s majitelem pizzerie Sola Enotria

Chcete nahlédnout do zákulisí Centra Krakov? Připravili jsme pro vás rozhovory s lidmi, kteří stojí za fungováním jednotlivých obchodních jednotek.

Tentokrát pro vás máme rozhovor s panem Jiřím Rejtharem, majitelem pizzerie Sola Enotria.

 

Jak Vás napadlo, pořídit si restauraci?

Od roku 2001 jsem 13 let pracoval jako manažer pro Italy v italské restauraci. Nikdo v restauraci, kromě číšníků, nemluvil česky, takže jsem se dokonce musel naučit italsky. V roce 2014 jsem se rozhodl pro otevření vlastní restaurace.

 

Chodíte do Vaší restaurace denně?

Ano chodím, tak jeden den za 2 týdny do restaurace nejdu.

 

Kolik lidí se podílí na fungování restaurace?

Tří lidi v kuchyni, dva číšníci na směně. Na fungování kuchyně se celkem podílí asi čtrnáct lidí, když nepočítám sebe.

 

Jak často obměňujete jídelní lístek?

Jednou do roka, přibližně každý druhý měsíc máme nový lístek se specialitami.

 

Jaké je Vaše nejoblíbenější jídlo z lístku restaurace?

Špagety alla Carbonara.

 

Jakou specialitu byste doporučil hostům?

Grilovaný steak z mufloního hřbetu s omáčkou z červeného vína a domácími bramborovými kroketami ze speciálního zvěřinového menu.

 

Je nějaké jídlo, které byste si chtěl dát na jídelní lístek, ale není to možné?

Polentu (kukuřičná kaše) s hříbky a gorgonzolu. Potom třeba špagety Peppenero, těstoviny s pepřem a pecorinem, strašně dobrý a jednoduchý jídlo, ale je těžké ho udělat, aby bylo dobrý. Jsou to jedny z nejtěžších špaget.

 

Vaříte doma?

Pořád! Každý den, když jsem večer doma. Zítra budu zrovna dělat omeletu z pštrosích vajec. V pondělí jsem dělal dvanáct hodin vývar.

 

Které jídlo vaříte nejraději

Špagety alla Carbonara.

 

Hodil Vám někdy host jídlo na hlavu?

To, že host vrátí jídlo se občas stát může, ale nikdo nebyl nikdy vyloženě zpruzenej.

Nemá cenu se hádat, pokud hostům jídlo nechutná, rádi nabídneme něco jiného.

 

Jak se podle Vás pozná dobrá restaurace?

Když chci poznat jestli je nějaká italská restaurace dobrá, tak ochutnám pizzu Margheritu, špagety Aglio olio a nějaké maso.

 

Proč se rozhodlo o přesunu restaurace z původního místa v přízemí do druhého patra?

Přiměly nás k tomu stavební úpravy obchodního centra. Na novou restauraci jsem čekal 2,5 roku a mezitím žil v provizoriu.

 

Nastaly při přesunu restaurace nějaké problémy?

Největším problémem bylo přesunout pec na pizzu. Nechtěl jsem pec zbourat a stavět novou, tak jsem se kousnul a přesunul ji. Zvedali jsme ji jeřábem. Do nákupáku přijelo autíčko, které se rozložilo jako spider man, a pec se vytáhla nahoru.

 

Co se Vám na Vaší restauraci líbí nejvíce?

Výhled na Prahu, terasa a celkový interiér.

 

V čem máte podle Vás výhodu oproti konkurenci?

Nikdo nemá tak dobrou pizzu. Nestalo se nám, že by někdo řekl, že mají někde jinde pizzu lepší.

 

Na co byste návštěvníky Centra Krakov nalákal, aby Vaši restauraci navštívili?

Na dobré jídlo a obsluhu nebo krásný výhled na Prahu.

 

Děkujeme za rozhovor a přejeme Vaší pizzerii spoustu spokojených zákazníků!

 

 

 

Šipka
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace