Můžeme pracovat s cookies, ať víme, jak to na našem webu žije?

Tipy na podzimní čtení

Tipy na podzimní čtení

Do podzimního počasí je ideálním společníkem dobrá kniha. Navštívili jsme knihkupectví Kanzelsberger a vybrali pro vás 4 tituly, které stojí za přečtení. 

100 PERLIČEK PRO (NE)MILOVNÍKY ČEŠTINY
Sabina Straková, Karla Tchawou Tchuisseu

Seznamte se jednoduchou a zábavnou formou se stovkou nejčastějších pravopisných a gramatických chyb, které Češi dělají. Tato kniha není žádná výkladová mluvnice ani slovník – je určena všem, ať žákům druhého stupně základních škol, kteří krásy jazyka teprve objevují, nebo těm, kteří nechtějí chybovat a stále hledají lásku k naší mateřštině. Za pomoci příkladů a diktátů, které jsou speciálně vytvořené k jednotlivým perličkám, si osvěžíte znalosti ze školních lavic, které jste třeba i zapomněli. Na své si přijdou nejen milovníci, ale především nemilovníci češtiny, kterým kniha může pomoct v textech méně chybovat. Autorky navíc přidaly k některým výrazům i užitečné pomůcky a tipy. Tato kniha byla vytvořena s láskou k češtině. 

KARANTÉNA
Peter May

Londýn, epicentrum celosvětové pandemie, je kompletně izolovaný. V ulicích bují násilí a občanské nepokoje. Na dodržování zákazu vycházení dohlíží armáda. Před smrtícím virem, který si vyžádal tisíce obětí, není nikdo v bezpečí. Na staveništi, kde má vyrůst nouzová nemocnice, najdou dělníci tašku s kostmi zavražděného dítěte. Nemilosrdný vrah se volně pohybuje po městě, odhodlaný udělat cokoli, aby policii zabránil vypátrat, komu kosti patřily. Inspektor Jack MacNeil, který odpočítává poslední hodiny u sboru londýnské Metropolitní policie, musí až do poslední chvíle vést vyšetřování. Jeho kariéra je v troskách, manželství rozvrácené a virus zasáhne i jeho vlastní rodinu. Co ho zastaví dřív? Virus, nebo vrazi?

PŘÍLIŠ VYSOKÁ OČEKÁVÁNÍ
Karolina Hošek

Příliš vysoká očekávání – má je moje máma, která v listopadu 1989 vyráží s břichem do průvodu a věří, že z toho neporodí. Má je můj táta, až do porodu ramínek přesvědčený, že budu kluk. A mám je i já, když se těším, že porevoluční svět bude stejně all inclusive jako děloha mé matky. Skončím asi tak spokojená jako řidič sanitky, co nás vezla přeplněnými ulicemi. V éře neomezených možností totiž hrozí hlavně neomezené zklamání – jde to ale brát sportovně, i když jste nesportovní typ!

BALADA O PTÁCÍCH A HADECH
Suzanne Collinsová

Hunger Games se vracejí! Poznejte minulost Coriolanuse Snowa. Je ráno v Den sklizně, který zahajuje desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow se v Kapitolu připravuje na svou jedinou příležitost získat slávu jako trenér, jeho šance jsou však mizivé. Dostal ponižující úkol trénovat největšího outsidera, splátkyni z Dvanáctého kraje. V aréně bude probíhat boj na život a na smrt. Mimo ni Coriolanus začne se svou splátkyní soucítit a stane před zásadním rozhodnutím: řídit se pravidly, nebo přežít?

Šipka