Vánoční recepty: MEDOVÉ PERNÍČKY
Vánoční recepty: MEDOVÉ PERNÍČKY
Patříte také mezi milovníky vánočního cukroví? Tak to musíte vyzkoušet náš recept na výborné medové perníčky.
Co budete potřebovat na těsto?
500 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
150 g másla
100 g medu
1,5 lžičky jedlé sody
3 lžíce rumu
2 vejce
1 vanilkový cukr
Perníkové koření
Kakao
Citronová kůra
-
Všechny suroviny smíchejte a zpracujte hladké nelepivé těsto.
-
Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechce alespoň 12 hodin odpočinout v lednici
-
Vál/silikonovou podložku si trochu podsypte hladkou moukou a těsto rozválejte na cca 3 mm tenký plát
-
Z těsta vykrájejte požadované tvary a vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem (mezi perníčky nechávejte mezery!)
-
Pečte cca 10-12 minut v troubě předehřáté na 170 stupňů, kontrolujte podle barvy
-
Upečené perníčky ihned po vytažení z trouby potřete rozšlehaným vejcem
-
Čas na zdobení!
Co budete potřebovat na zdobení?
-
Bílkovou polevu
-
1 bílek
-
140 g jemného moučkového cukru
-
1 lžička bramborového škrobu
-
Citronová šťáva
-
Elektrickým šlehačem vyšlehejte vílek s cukrem a bramborovým škrobem. Po kapkách přidávejte citronovou šťávu, než získáte požadovanou konzistenci.
-
Cukrové zdobení (Dr.Oetker)
-
Vykrajovátka
-
Pevné zavírací sáčky (na zdobení bílkovou polevou jsou pevné a mají krásný ostrý roh, ze kterého se lehce ustřihne špička)
Podělte se s námi na facebooku @CentrumKrakov nebo instagramu @centrumkrakov, jak se vám perníčky podařili.