Můžeme pracovat s cookies, ať víme, jak to na našem webu žije?

Vánoční recepty: MEDOVÉ PERNÍČKY

Vánoční recepty: MEDOVÉ PERNÍČKY

Patříte také mezi milovníky vánočního cukroví? Tak to musíte vyzkoušet náš recept na výborné medové perníčky.

Co budete potřebovat na těsto?

500 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
150 g másla
100 g medu
1,5 lžičky jedlé sody
3 lžíce rumu
2 vejce
1 vanilkový cukr
Perníkové koření
Kakao
Citronová kůra

  • Všechny suroviny smíchejte a zpracujte hladké nelepivé těsto.

  • Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechce alespoň 12 hodin odpočinout v lednici

  • Vál/silikonovou podložku si trochu podsypte hladkou moukou a těsto rozválejte na cca 3 mm tenký plát

  • Z těsta vykrájejte požadované tvary a vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem (mezi perníčky nechávejte mezery!)

  • Pečte cca 10-12 minut v troubě předehřáté na 170 stupňů, kontrolujte podle barvy

  • Upečené perníčky ihned po vytažení z trouby potřete rozšlehaným vejcem

  • Čas na zdobení!

 

Co budete potřebovat na zdobení?

  • Bílkovou polevu 

    • 1 bílek 

    • 140 g jemného moučkového cukru

    • 1 lžička bramborového škrobu

    • Citronová šťáva

Elektrickým šlehačem vyšlehejte vílek s cukrem a bramborovým škrobem. Po kapkách přidávejte citronovou šťávu, než získáte požadovanou konzistenci.

  • Cukrové zdobení (Dr.Oetker)

  • Vykrajovátka

  • Pevné zavírací sáčky (na zdobení bílkovou polevou jsou pevné a mají krásný ostrý roh, ze kterého se lehce ustřihne špička)

 

 Podělte se s námi na facebooku @CentrumKrakov nebo instagramu @centrumkrakov, jak se vám perníčky podařili.

Šipka